середа, 04 травня 2011 10:56

Януковичу пророкують нового конкурента на виборах

Януковичу пророкують нового конкурента на виборах

На сьогоднішній день єдиним серйозним конкурентом Віктора Януковича є екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

Він нагадав, що відстань між Януковичем та Тимошенко у президентському рейтингу зменшилася через те, що суттєво впав рейтинг популярності глави держави.

"Поки немає третього кандидата. Але якщо дивитися на те, що це тільки перший рік діючого президента і ми маємо ще 4 роки до наступних виборів, то я не виключаю, що ситуація ще може змінюватися. Важливим етапом в цьому будуть парламентські вибори. Побачимо, що тоді і в принципі я думаю можливі зміни. Це не є та конфігурація, яка 100% буде на виборах 2015 року", - зазначив експерт.

В той же час, на думку Якименка говорити про те, хто буде конкурентами Януковича зарано.

"Зараз важко сказати, хто стане третім, Все буде залежати від того, як повернеться хід кримінальної справи проти Тимошенко, які будуть результати на парламентських виборів. Це в Америці можна прогнозувати на тривалу перспективу, а в нас ні. Можливо якісь проблеми з законом будуть і у інших представників уряду Тимошенко чи у діючої влади", - додав Якименко.

Відповідаючи на питання про перспективи арешту Юлії Тимошенко, Юрій Якименко зазначив, що влада готова до таких дій.

"Спостерігаючи за розглядом справи проти посадовців Тимошенко у мене склалася думка, що нинішня влада готова до таких дій. Зараз ми наближаємося до літнього періоду, коли менша увага міжнародного співтовариства до України. Але водночас є застереження з огляду на ті самі міжнародні чинники, зокрема перспективи підписання договору про створення Зони вільної торгівлі - це буде зайвим політичним контраргументом для частини європейських політиків", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу пророкують нового конкурента на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі