четвер, 07 лютого 2008 08:22

Януковичу порадили спробувати звільнити Яценюка

У блоці Наша Україна - Народна Самооборона не бачать підстав і можливостей для відставки голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка.

Як повідомляє офіційний сайт блоку, народний депутат від фракції Наша Україна - Народна Самооборона, член парламентського комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Юрій Ключковський висловив сумніви щодо наявності необхідної кількості голосів в опозиції для відставки спікера.

"Немає ніяких сумнівів у тому, що голова Верховної Ради діє на користь українського народу. І не Януковичу про це турбуватися. А щодо припинення його повноважень, то хай спробують, якщо у них є 226 голосів, в чому я дуже сумніваюся", сказав Ключковський.

Коментуючи заяви лідера Партії регіонів Віктора Януковича про можливу ініціацію відставки Яценюка, Ключковський зазначив, що дуже дивно звучить фраза "інтереси українського народу" з вуст лідера Партії регіонів, "який, перебуваючи при владі, піклувався далеко не про інтереси українського народу".

Такі вислови народний депутат назвав "симптоматичною риторикою", яка "характерна для партії, що намагається знайти в опозиції свою нішу".

"Якщо Янукович думає, що коаліція здасть голову Верховної Ради, який діє мужньо, розумно і грамотно, то Янукович значно переоцінює свої можливості", - додав Ключковський.

На думку народного депутата, лідер Партії регіонів просто хоче ще одного скандалу у Верховній Раді.

"Проте якщо винести на розгляд питання про недовіру до голови Верховної Ради і його розгляд в рамках Регламенту призведе до того, що Партія регіонів займе свої місця в сесійній залі і, нарешті, почне працювати, то можна тільки вітати такий спосіб виходу з ситуації", - сказав депутат.

Нагадаємо, вчора лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив про те, що, можливо, його політична сила вимагатиме відставки голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

"Це будуть, швидше за все, наші наступні кроки, якщо голова парламенту разом із головою уряду далі ігноруватимуть інтереси українського народу", - сказав Янукович.

За матерiалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу порадили спробувати звільнити Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі