вівторок, 11 вересня 2007 11:36

Януковичу не подобається візовий і торговий режим ЄС з Україною

Прем`єр-міністр України Віктор Янукович констатує погіршення візового і торгового режиму Європейського Союзу з Україною. Таку думку він висловив сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів.

"Ми бачимо, що впроваджується система, яка погіршує ситуацію для наших товаровиробників на європейських ринках. Ми бачимо, що відкрито нові антидемпінгові справи в Євросоюзі, підвищуються митні платежі на нашу продукцію", - сказав Янукович.

Глава уряду доручив Міністерству закордонних справ і Міністерству економіки проаналізувати ситуацію і підготувати відповідну доповідь, узгоджену зі всіма міністерствами і відомствами, до дня проведення саміту Україна-ЄС в Києві 14 вересня.

"Ми не хотіли б, щоб підготовка нової десятирічної угоди з ЄС проходила на тлі погіршення ситуації з деяких напрямів у відносинах з Євросоюзом", - пояснив прем`єр.

Янукович також відзначив невдоволення посилюванням візового режиму для громадян України. "На наш погляд, він є доволі жорстоким і змушує наших людей стояти в чергах під посольствами. Нам потрібно подивитися на це питання і висловити свою думку зору з тих недоліків, які сьогодні існують у відносинах з Євросоюзом", - вважає прем`єр-міністр.

Глава уряду також вважає за доцільне порушити всі проблемні питання на саміті Україна-ЄС, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу не подобається візовий і торговий режим ЄС з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі