четвер, 27 січня 2011 11:07

Януковича тривожить примара фашизму

Януковича тривожить примара фашизму

Президент України Віктор Янукович заявив, що його тривожить те, що сьогодні, через багато десятків років після розгрому фашизму, "подекуди у світі піднімає голову його страшна примара, переслідуючи людей за релігійною чи расовою ознакою".

Про це йдеться у зверненні Януковича з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

Як повідомляє прес-служба голови держави, Янукович відзначив, що восени цього року на державному рівні Україна відзначатиме 70-ті роковини знищення людей у Бабиному Яру.

"Пом'янемо невинно убієнних та вшануємо українців, які часто ціною власного життя рятували своїх співвітчизників від неминучої смерті", - сказав політик.

"Пам'ять про мільйони безневинних жертв спонукає нас робити все можливе задля недопущення в українському суспільстві будь-яких проявів антисемітизму, ксенофобії, расизму та нетерпимості. Віддаючи данину пам'яті жертвам нацизму, закликаємо усіх людей доброї волі до порозуміння, взаємної поваги і толерантності", - написано у зверненні.

Слід відзначити, що за рішенням Організації Об'єднаних Націй щороку 27 січня світ відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

Нагадаємо, минулого року під час сесії ПАРЄ президент України Віктор Янукович заявив, що Голодомор - це трагедія українського народу, але не геноцид.

Зараз ви читаєте новину «Януковича тривожить примара фашизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі