четвер, 12 квітня 2007 11:02

Януковича і Ющенка спробує помирити прем"єр Литви

Прем"єр-міністр Литви Гедімінас Кіркілас (Gediminas Kirkilas) у четвер вилетів до України з дводенним офіційним візитом.

"Програмою візиту заплановані зустрічі з президентом України Віктором Ющенком, прем"єр-міністром Віктором Януковичем, іншими офіційними особами", - повідомили в прес-службі уряди.

На другий день візиту планується поїздка Кіркіласа до Одеси, де він зустрінеться з керівниками області, відвідає порти Одеси та Іллічівська.

Стосовно кризи влади, що продовжується в Україні, Кіркілас сказав, що візит планувався наперед і не пов"язаний з положенням, що складалося в останні тижні в Україні.

"Наша позиція така, що сама Україна повинна вирішувати це питання, тим паче, що обидва лідери України дуже важливі, і ми вважаємо, що вони повинні знайти компроміс", - підкреслив глава уряду.

Проте Кіркілас відзначив, що деталі майбутнього візиту він обговорив з президентом Литви Валдасом Адамкусом і домовився з ним, що якщо з боку України поступить прохання допомогти врегулювати кризу, керівники Литви будуть готові, пише  Интерфакс.



Зараз ви читаєте новину «Януковича і Ющенка спробує помирити прем"єр Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі