середа, 05 вересня 2007 16:19

Янукович зобов"язав Лавриновича розібратися з Ющенком за 2 години

Янукович зобов"язав Лавриновича розібратися з Ющенком за 2 години
Прем`єр-міністр України Віктор Янукович доручив міністру юстиції Олександру Лавриновичу розібратися в ситуації з відключенням Верховної Ради V скликання від урядового зв`язку.

Про це журналістам повідомив міністр транспорту і зв`язку Микола Рудьковський.

"Прем`єр-міністр дав доручення міністру юстиції впродовж двох годин підготувати юридичний висновок і внести пропозиції для підписання відповідних доручень", - сказав Рудьковський..

Міністр уточнив, що 4 вересня у ВР було відключено 281 телефон, що забезпечували зв`язок голови ВР з головою уряду, Президентом і з керівниками регіонів. "Дотепер зв`язок відсутній. Президент блокує нормальну роботу ВР, робить неможливим зв`язок голови ВР з регіонами і підготовку бюджету на 2008 рік", - вважає він.

Рудьковський також роздав журналістам (нібито) копію Указу Президента України Віктора Ющенка N792/2007 від 27 серпня 2007 року "Про припинення дії указу Президента України від 23 січня 2007 року N35", в якому вказується на необхідність відключення посадовців ВР V скликання від урядового зв`язку на період до відкриття першого засідання ВР VІ скликання.

На копії, розданій Рудьковським, стоїть печатка Секретаріату Президента, а також два штампи – центру урядового зв`язку Держслужби спецзв`язку і захисту інформації, а також Департаменту забезпечення діяльності глави Служби адміністрації Держслужби спецзв`язку.

Рудьковський стверджує, що цей указ не було направлено до жодного органу виконавчої влади, у тому числі до уряду.

Голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз звернувся до прем`єр-міністра Януковичу з проханням не відключати його від урядового зв`язку.

Зокрема, за словами Мороза, сьогодні він надіслав лист прем`єр-міністру з цього приводу, "оскільки урядовий зв`язок - це структура Кабінету Міністрів України".

Мороз також повідомив, що в листі до Януковича звернув увагу на те, що "рішення на основі самодурства, з якого б боку вони не виходили, не повинні виконуватися, тому що суперечать Конституції і законодавству України".

За словами Мороза, указ Президента про відключення урядового зв`язку голові ВР є антизаконним і свідчить "про дріб`язковість самого Президента", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зобов"язав Лавриновича розібратися з Ющенком за 2 години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі