четвер, 14 квітня 2011 11:07

Янукович живе як "у Бога за пазухою"
6

Резиденція президента України Віктора Януковича в Межигір'ї схожа на міні-містечко. При цьому вона розміщується у "закритій зоні", тобто літати над самим дахом президентського будинку не наважуються навіть найбільш відчайдушні пілоти. Про це повідомляє газета "Сегодня".

Як відомо, Янукович може вже у найближчі місяці зробити свій перший політ на роботу на вертольоті. Як заявляють в Адміністрації президента, рішення добиратися на Банкову по повітрю президент прийняв, щоб позбавити киян пробок, які виникають на шляху проходження його кортежу.

Резиденція Януковича розташована в одному квадраті з дамбою Київської ГЕС, яка вважається стратегічний об'єктом. Один із найбільших, чотириповерховий будинок в Межигір'ї, схожий на кремезного велетня, а два вікна на даху нагадують очі, що спостерігають за селом Нові Петрівці Вишгородський району. За деяким даними - це так званий клубний будинок. У ньому президент може приймати гостей і проводити дозвілля.

У сотні метрів від будинку видно багатоярусний водоспад, поблизу доглянутих клумб красуються густі ялини. Впритул до будинку розміщується стіна з колонами, побудована за аналогією із стіною з національного заповідника Херсонес Таврійський. Поряд з великим будинком видніється ще одна будівля і споруда, схожа на критий тенісний корт. Згідно із супутниковою картою, неподалік від корту і розташований будинок, в якому живе президент.

Нагадаємо, що згідно офіційної версії, на території "Межигір'я" Януковичу належить лише один цей будинок. А все інше - у власності якихось фірм. В опозиції кажуть, що фірми всі ці так чи інакше пов'язані із сім'єю президента, і вся резиденція де-факто управляється Януковичем. В останнього свій зв'язок із власниками "Межигір'я" заперечують.

Біля берега Дніпра, де закінчується територія резиденції, розташовані два голубники. На їхніх дахах намальовані якісь кола. "Це щоб будови були упізнавані для своїх голубів, адже зараз багато будинків з однаковими дахами", - пояснили у Всеукраїнській асоціації голубівників.

Серед високих сосен ще видніється невелика водойма, береги якої вимощені красивим природним каменем. На самому узгір'ї стоїть металевий ангар. Тут, за словами робітників, які будували майданчик біля Верховної ради, і будуть розміщені два вертольоти. На одному з них до Києва полетить Янукович, на другому - його охорона.

Зараз ви читаєте новину «Янукович живе як "у Бога за пазухою" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі