вівторок, 25 листопада 2008 11:52

"Янукович вирішив не помічати вшанування жертв голодомору"

Народний депутат України, лідер Єдиного Центру Ігор Кріль прокоментував ігнорування Партією Регіонів вшанування пам"яті жертв голодомору в Україні.

"Мені не зрозуміла поведінка керівництва Партії Регіонів і особисто Віктора Януковича, які вирішили "не помітити", що в країні проходить вшанування жертв голодомору", - сказав він.

"Я не можу собі уявити, щоб ізраїльська опозиційна партія "Лікуд" відмовилась від вшанування жертв геноциду проти єврейського народу, влаштованого фашистами під час другої світової війни", - зауважив Ігор Кріль.

На думку політика на початку 30-х років на нашій землі жили люди, які нічим не відрізнялись від будь-кого з нас.

"Вони так само як і ми хотіли жити, народжувати дітей, бути щасливими. Але їм не дали. У них забрали життя, змусивши пройти нелюдські страждання", - наголосив голова Єдиного Центру.

Ігор Кріль вважає, що ми не повинні вести дискусії в середині країни навколо того чи був геноцид чи ні.

"Ми повинні визнати, що гинули люди. Гинули як українці так і росіяни. Гинули люди інших національностей. Але більшість із них була українцями. Це вже визнали 14 держав світу", - підкреслив політик.

"Ми сьогодні у цьому страхітливому злочині не звинувачуємо конкретну націю чи конкретну країну. Відповідальність за звірство проти нашого народу несе сталінський режим та його прислужники. А серед них були і українці, і росіяни і представники інших національностей", - заявив голова Єдиного Центру.

Ігор Кріль вважає, що тема голодомору потрібна кожному, щоб ми "пам"ятали і ніколи більше в нашій історії не допустили голоду на землі, яка є найбільш родючою землею у світі". Він закликав всіх політиків не підігрувати закордонним політиканам, а вшанувати пам"ять загиблих і не допустити повторення такої трагедії на нашій землі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Янукович вирішив не помічати вшанування жертв голодомору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі