понеділок, 23 лютого 2009 12:59

Янукович - Ющенку: "Ми не дозволимо забрати у нас День захисника!"

Янукович - Ющенку: "Ми не дозволимо забрати у нас День захисника!"

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що нікому не дозволить відібрати в українців День захисника Вітчизни.

Про це йдеться в його привітання з нагоди цього свята, оприлюдненому в понеділок прес-службою Партії регіонів.

"Дорогі співвітчизники! Від щирого серця вітаю вас з Днем захисника Вітчизни", - сказано в ньому.

"Багато поколінь наших громадян у цей день віддають шану і вітають тих, хто стоїть на захисті Батьківщини. Сьогодні ми вшановуємо і уславлених ветеранів, і тих, хто зараз носить погони, і тих, хто готується вступити у лави української армії. Ми вітаємо всіх чоловіків, бо це їх високе покликання – захищати Вітчизну", - зазначив Янукович.

"Таких всенародно визнаних, улюблених свят, які відзначають у багатьох українських родинах, у календарі небагато. І хочу Вас запевнити, що ми нікому не дозволимо забрати у нас це свято, хто б і як не намагався перенести його на іншу дату чи забути взагалі", - наголосив він.

Лідер Партії регіонів побажав усім, хто служить, і тим, хто служив, "міцного здоров"я, мирного неба, а також приємного і радісного свята".

Як відомо, День захисника Вітчизни відзначається 23 лютого. Це свято бере свій початок із 1918 року. Вважається, що воно встановлене на честь перших перемог Червоної Армії під Нарвою і Псковом над регулярними військами кайзерівської Німеччини 23 лютого 1918 року. Втім, це свято вже давно відзначається по суті як всенародний день чоловіків.

Між тим, президент України Віктор Ющенко виступив із ініціативою перенести День захисника Вітчизни з 23 лютого на 29 січня.

29 січня 1918 року (16 січня за старим стилем) відбувся бій під Крутами, за 130 кілометрів від Києва. Тоді київські студенти чинили опір більшовицькій армії Михайла Муравйова. 300 студентів загинули, захищаючи підступи до Києва.

За матеріалами: Прес-служби Партії регіонів, Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович - Ющенку: "Ми не дозволимо забрати у нас День захисника!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі