вівторок, 29 листопада 2011 09:48

Янукович тягнутиме із законом про вибори до саміту Україна-ЄС - Яценюк

Янукович тягнутиме із законом про вибори до саміту Україна-ЄС - Яценюк

Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк переконаний, що зараз в Адміністрації президента шукають можливовсті заветувати новий закон про вибори.

Таку думку він озвучив в ефірі 5 каналу.

"Зараз у Адміністрації президента іде дуже серйозна дискусія, про те, щоб заветувати закон, який за наполяганням опозиції було прийнято 2 тижні тому. Це той закон, який не дає можливості керівнику виборчого штабу Партії регіонів Андрію Клюєву фальсифікувати вибори", - наголосив він.

Яценюк підкреслив, що завдання об'єднанної опозиції — сформувати більшість: "Ми не боїмося іти не мажоритарні вибори. Я не боюся іти разом з нашими партнерами на будь-який мажоритарний округ. Ми виграємо, якщо кандидат від обєднанної опозиції підтримується основними опозиційними силами".

Він також додав: "Наше завдання — взяти в наступному парламенті 226 голосів. Якщо все буде так, як ми сьогодні запланували, ми це можемо зробити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про вибори спрямований проти виборців

"І саме тому сьогодні в стінах Адміністрації президента іде розмова про те, щоб Янукович знайшов якісь підстави для того, щоб заветувати цей закон. Адже вперше за 2 останні роки опозиція домоглася того, щоб з 20 вимог, які виставила опозиція — 17 було враховано", - переконаний лідер "Фронту Змін".

Яценюк також припустив, що президент Віктор Янукович не буде підписувати закон про вибори до саміту Україна-ЄС, який заплановано на 19 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість опозиційних депутатів-мажоритарників стануть "тушками" - нунсівець

"Перед самтіом 19 числа їм поставили дуже чітку умову — або ви сідаєте з опозицією за стіл переговорів, або взагалі навіть дискусії про саміт не буде. Вперше за 2 роки опозиція домоглася того, що Партія регіонів не протягнула свій закон. Зараз вони звичайно вже зрозуміли і моє відчуття таке, що Янукович хоче тягнути до 19 числа з підписання цього закону. Якщо не буде парафовано угоду з Євросоюзом, вони знайдуть сто підстав для того, щоб заветувати цей закон. Після цього вони повернуться до закону Єфремова", - вважає політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичем готується ветування закону про вибори - Шкіль

"Їхній сценарій дуже простий і банальний. Вони не збираються боротися з опозицією. Вони знаходять в опозиції якусь одну паршиву вівцю, яка буде боротися з опозицією через засоби опозиції. Ми це не дамо нікому зробити. Ми вже навчені", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович тягнутиме із законом про вибори до саміту Україна-ЄС - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі