субота, 22 січня 2011 12:01

Янукович такий же бандит, як і Путін - Березовський

Янукович такий же бандит, як і Путін - Березовський

Бізнесмен Борис Березовський заявив, що президент Віктор Янукович "такий же бандит, як і Путін".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За його словами, відносини України з Заходом "не могли не погіршитися після приходу до влади Януковича".

"Він абсолютно такий же бандит, як і Путін. Вони близнюки-брати. Але бандити - вони ж не завжди можуть домовитися між собою. Навпаки - вони завжди знаходяться між собою в розборках", - заявив Березовський.

"Звичайно, Янукович не європеєць. Але він розуміє, що йому цю роль грати необхідно, щоб захиститися від Путіна. І ця гра може тривати довго", - вважає бізнесмен.

За його словами, те, що європейські політики надали політичний притулок екс-міністру економіки Богдану Данилишину - це "сигнал".

"Вони по простоті душевній вважають, що такі сигнали в змозі переконати в чомусь Януковича. Абсолютно зажравшийся тупий Захід вважає, що такими діями він спонукає Януковича не руйнувати ті основи демократії, які були закладені Ющенком", - зазначив Березовський.

За його словами, "Україна переживає складні часи, тим більше з урахуванням політичних репресій".

"Взяти хоча б кампанію проти Юлії Тимошенко, яка, я вважаю, сама створила ось цю ситуацію, в якій живе Україна. Своїми амбіціями бути королевою, а зовсім не турботою про український народ. Вона зараз сама пожинає плоди своїх амбіцій", - сказав бізнесмен.

"Але життя триває. Я не вважаю це трагедією. Україна назавжди змінила вектор розвитку і буде орієнтуватися на Європу, а не на Росію. І ніякий Янукович повернути Україну назад не зможе", - вважає Березовський

Крім того, він зазначив: "Те, що Янукович не кинувся в обійми Росії - це добре. За ним стоять потужні фінансово-промислові групи зі своїми інтересами, далекими від російських".

"Вони хочуть бути легітимними на Заході, не хочуть, щоб їх вносили в чорні списки. І Янукович сам не хоче. Мої прогнози по ньому не виправдалися в тому сенсі, що я не очікував, що йому важливо їздити по світу, а не жити в ізоляції в золотій клітці", - сказав бізнесмен.

Зараз ви читаєте новину «Янукович такий же бандит, як і Путін - Березовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі