четвер, 19 червня 2008 10:39

Янукович став причиною скандалу в США

Янукович став причиною скандалу в США
Кандидату у президенти від республіканської партії США Джону Маккейну закидають те, що він знав, що його найближчий соратник Пол Манафорт працював на лідера Партії регіонів Віктора Януковича і отримував за це щомісяця 35 тисяч доларів.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" з посиланням на американську пресу.

У центрі скандалу опинилася фірма менеджера передвиборної кампанії американського Маккейна Ріка Девіса.

У 2005 році співробітник Ради національної безпеки США телефонував до офісу сенатора Маккейна, щоб висловити стурбованість тим, що ця фірма "підриває американську політику" стосовно України, бо захищає інтереси політика, якого підтримує Кремль.

Американські оглядачі нагадують, що у той час Білий Дім звинувачував табір Віктора Януковича у виборчих порушеннях і тиску на журналістів.

Співробітники Маккейна рішуче відкидають закиди на адресу свого шефа.

Так речник сенатора Браєн Роджерс заявив, що керівник цієї кампанії Маккейна ніколи не представляв інтересів Віктора Януковича і не готував його зустрічей з американським істеблішментом.

Водночас відомо, що колишній партнер Ріка Девіса по бізнесу, досвідчений американський лобіст Пол Манафорт справді працював на лідера Партії регіонів в Україні.

Манафорт від імені Януковича зустрічався з послом США у Києві, хоча не зареєструвався як лобіст "регіонала" в американському уряді. Оглядачі припускають, що таким чином він міг порушити американські закони про боротьбу зі шпигунством.

За даними американської газети "The Wall Street Journal" минулого року фірма, що належить Манафорту, щомісяця отримувала за піар від Партії регіонів 35 тисяч доларів.

Водночас Радіо Свобода з посиланням на наукового співробітника університету Джорджа Вашингтона в американській столиці Тараса Кузьо зазначає, що ця хвиля закидів навряд вплине на президентські шанси Джона Маккейна, бо зараз американських виборців більше цікавлять інші питання, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович став причиною скандалу в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі