четвер, 07 квітня 2011 14:02

Янукович руйнує європейські прагнення України - Тимошенко

У посланні президента була відсутня стратегія міжнародних відносин.

Про це на брифінгу у Раді сказала лідер опозиції Юлія Тимошенко.

"Як завжди було оголошено два одночасні вектори. Це Євросоюз із Зона вільної торгівлі та угодою про асоціацію та Митний союз з Росією у якійсь дивній незрозумілій моделі. Це говорить про те, що сьогодні керівництво України не має зовнішньополітичної стратегії та уявлення, як її втілювати у життя. Вони хочуть стояти на місці, нікуди не рухаючись. При цьому, щоб їм ніхто з іноземних інвесторів та міжнародних структур не заважав споживати те, що їм подобається в Україні в якості ресурсів", - зазначила вона.

Тимошенко вважає послання президента стагнацією та руйнацією європейських прагнень України.

"Україна має єдиний шлях-шлях до перспектив, єдину мету(у зовнішній політиці-Ред.)- участь в ЄС. Я переконана, що альтернативи не існує", - резюмувала екс-прем'єр.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович виступив з посланням. У ньому, зокрема глава держави вкотре підтвердив євроінтеграційний курс. Водночас, глава держави зазначив, що Україна буде дружити з Митним союзом за формулою 3+1.


Зараз ви читаєте новину «Янукович руйнує європейські прагнення України - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі