четвер, 07 квітня 2011 11:36

Янукович розповів, як вбити корупцію і закрити справу Гонгадзе

Янукович розповів, як вбити корупцію і закрити справу Гонгадзе

Ліквідація корупційних схем та термінове схвалення антикорупційних законів є категоричною вимогою президента України Віктора Януковича.

Про це сам глава держави заявив під час свого щорічного послання у Верховній Раді.

Зокрема, Янукович зазначив, що запит на якісні зміни став ключовим для влади, бізнесу, громадськості в Україні.

"Але щоб реформи стали реальністю, бізнесу та громадськості потрібні чіткі, суспільно значущі орієнтири на майбутнє. Наші дії по модернізації країни будуть можливі лише за умови, якщо кожний крок буде підпорядкований завданню гуманістичного розвитку суспільства", - уточнив політик.

За його словами, перш за все, йдеться про радикальне подолання корупції у нашій державі.

"Корупція в Україні – системне явище. Вона руйнує державу і принижує кожного громадянина, який вимушений захищати свої інтереси на основі "тіньових стосунків" з чиновниками. Сьогодні корупція стала безпосередньою загрозою конституційним правам і свободам громадян", - підкреслив президент.

Тому, пояснив він, ліквідація корупційних схем та термінове схвалення антикорупційних законів – це його категорична вимога.

"Але навіть цих кроків замало. "Тіньові" корупційні послуги та корупційну ренту ми зможемо подолати лише за умови, якщо на боротьбу підніметься вся громадськість. Я підтримаю всі ініціативи, що пов'язані з моніторингом та виявленням корупціонерів, де б вони не працювали і якою б владою не володіли", - запевнив Янукович.

Глава держави наголосив, що подолання корупції – це також важливий додатковий ресурс економічного розвитку.

"Вимагаю від правоохоронного сектору та від нашого суддівського корпусу неухильного дотримання закону, чесності в розслідуванні справ та при винесенні судового вироку. Саме так ми зможемо поставити крапку і в тих справах, які тривалий час хвилюють суспільство. Розслідування зловживань високопосадовців з урядових кабінетів, злочинів проти журналістів та відомих громадських діячів будуть доведені до логічного завершення", - підсумував Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, як вбити корупцію і закрити справу Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі