четвер, 06 грудня 2007 09:58

Янукович розповів, що робитиме в опозиції

Янукович розповів, що робитиме в опозиції
Партія регіонів готова працювати в опозиції, хоча вважає коаліцію демократичних сил тимчасовим явищем, і налаштована на конструктивну співпрацю з новообраним главою Верховної Ради Арсенієм Яценюком.

Про це лідер партії Віктор Янукович розповів кореспонденту "Комерсант-Україна" у середу, після закритого 4-годинного засідання фракції Партії регіонів у кінотеатрі "Зоряний", де розроблялася стратегія подальших дій у парламенті.

"Ми зацікавлені в тому, щоб члени парламентської більшості якнайшвидше створили уряд. Як тільки новий Кабінет міністрів буде сформований, ми в цей же день заявимо про свій перехід в опозицію", - заявив Янукович.

"У Партії регіонів готові до цього, ми цього не боїмося. Але перехід відбудеться, тільки коли будуть обрані прем"єр-міністр і уряд. А поки Кабмін буде виконувати свої конституційні обов"язки", - додав він.

На думку Януковича, якби Яценюк не був обраний спікером у вівторок, він був би обраний у середу, "а те, яким чином коаліція це робила... це було принизливо".

"Його обрання є демонстрацією того, що сформована парламентська більшість дуже слабка і що усередині її дуже багато протиріч, які у перспективі не дадуть можливості коаліції працювати ефективно, а отже, не зможуть працювати ефективно й обрані більшістю представників органів влади", - вважає лідер Партії регіонів

"У зв"язку з цим політична ситуація в Україні, на наш погляд, прогнозована – стабільності в суспільстві не буде", - додав чинний прем"єр.

Водночас, Янукович сказав: "Ми не потираємо руки від задоволення, що коаліція не буде ефективною і не зможе працювати на благо країни, – нас це дуже засмучує. Але вони взяли на себе цю відповідальність".

"Я хочу підкреслити, що, перейшовши в опозицію, ми не будемо критиками, не будемо вишукувати прорахунки в роботі більшості і зловтішатися. Якщо ми вважатимемо, що той чи інший закон не відповідає інтересам суспільства, Партія регіонів запропонує альтернативні законопроекти. Можу визначити нашу роботу в Раді так – прагматична, конструктивна опозиція", - сказав він.

За матеріалом: "Коммерсант-Україна".


Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, що робитиме в опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі