вівторок, 22 січня 2008 09:34

Янукович розповів про "свідомих українців" та "хохлів"

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович вважає, що об"єднання країни в умовах політичного протистояння в парламенті неможливе.

"Неможливо говорити про повноцінне об"єднання в умовах політичного протистояння, яке існує у Верховній Раді", - говорить лідер регіоналів у своєму зверненні до громадян з нагоди Дня Соборності.

Янукович наголошує на важливості підписання Акту Соборності 22 січня 1919 року, але при цьому звертає увагу на те, що фактичне об"єднання українських земель відбулося в 1939 році.

"Ідея соборності є актуальною для України і сьогодні"

Лідер Партії регіонів вважає, що українське суспільство залишається розділеним і до цього дня.

"І не останню роль в цьому відіграють політики, які продовжують ігнорувати відмінності в ментальності мешканців різних регіонів нашої держави. Це вони, а не народ, ділять наших громадян на "свідомих українців" і "хохлів", - говорить Янукович.

Регіонал критикує своїх політичних опонентів за небажання надати російській мові статус другої державної мови і намір інтегрувати Україну в НАТО.

"Не дивлячись на заклики Партії регіонів створити широку коаліцію, яка б зцементувала українське суспільство, помаранчеві лідери не прислухалися до них", - зазначає Віктор Янукович.

Лідер Партії регіонів вважає, що ідея соборності є актуальною для України і сьогодні.

"... І тоді стане зрозумілим, що іншого шляху, окрім як об"єднатися в ім"я досягнення високої мети, про яку говорили наші великі попередники 22 січня 1919 року, у нас просто немає", - наголошує він.

Нагадаємо, що в суботу, 19 січня Віктор Янукович заявив про можливість блокування роботи Верховної Ради до врегулювання ситуації, пов"язаної з підписанням спікером парламенту листа щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО.


За матеріалами: Українськi новини, Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів про "свідомих українців" та "хохлів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі