вівторок, 29 червня 2010 19:32

Янукович розповів, коли створять громадське телебачення

Янукович розповів, коли створять громадське телебачення

Гуманітарна рада створила концепцію розвитку громадського телебачення. Про це під час засідання громадської ради сказав президент Віктор Янукович:

"Робоча група вивчила як громадське телебачення працює в інших країнах світу. Там, де воно було створене. Намагались знайти таку модель, яка б відповідала вимогам часу".

Як заявила заступниці глави Адміністрації президента Ганна Герман, при обговоренні проекту громадського телебачення виникли такі проблеми:

"У чому є основні чотири проблеми. Це – на базі чого створюється громадське телебачення, юридичний статус громадського телебачення, його фінансування і формування наглядової Ради".

Герман зазначила, що після вивчення досвіду інших країн вирішили створити його на базі існуючого державного телебачення. Вона запропонувала, щоб це була неурядова неприбуткова організація, засновником якої є Фонд держмайна:

"Експерти дійшли висновку, що недоцільно впроваджувати абонплати чи збори. Це стане черговим фіскальним навантаженням на людей і матиме негативні відгуки. Передбачається змішане фінансування. Це означає, що перші роки - у рамках бюджетних виділень для НТКУ і НРУ із подальшим розширенням частки інших надходжень за рахунок виробництва власної продукції чи реклами. Як варіант, розглядається також раніше висловлена пропозиція комерційних каналів щодо надання компенсаційних платежів для громадського телебачення у разі його добровільної відмови від розміщення в себе реклами".

На засідання ради вирішили, що у вересні проведуть громадські слухання у Верховній Раді. А потім заслухають остаточний варіант концепції телебачення.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, коли створять громадське телебачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі