неділя, 16 вересня 2007 13:06

Янукович розповів, чому не хоче звільняти Гриценка

Прем"єр-міністр Віктор Янукович розкритикував позицію міністрів, які перебуваючи у складі уряду, критикували його роботу: "Не можна сидіти на двох стільцях. Я сказав: хлопці, якщо ви в опозиції, йдіть в опозицію і там коментуйте. Якщо в уряді - працюйте в уряді. Це ж колегіальний орган".

Кажучи про Гриценка, прем"єр нагадав, що він зараз знаходиться в першій п"ятірці передвиборного списку Блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

"По-хорошому, як він говорить: я офіцер, я маю всі чудові якості чоловіка. Раз ти в опозиції - пиши заяву, йди в опозицію. Це правильно? Це по-чоловічому?", - відзначив Янукович в інтерв"ю журналу "Кореспондент".

В той же час прем"єр відзначив, що не має наміру ставити це питання на порядок денний. "Люди, яким властиве політиканство, вони не здатні на мужні вчинки. Це люди, які звикли пристосовуватися до ситуації. Зараз гострий політичний момент. Я, напевно, був би такий же, як і вони, якби я покликав Гриценка і сказав: пиши заяву, йди. Ну, який сенс займатися популізмом", - підкреслив він, нагадавши, що міністр оборони зараз у відпустці.

Янукович провів паралель із звільненням міністра з питань надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича і міністра транспорту і зв"язку Миколи Рудьковського. "Це ж зрозуміло, що навколо них затіяна несолідна для цього рівня гра. Ось чи пішло це на користь тим, хто це затіяв, їх політичному іміджу? Я можу однозначно сказати - ні. Той, хто їм радив це зробити, це абсолютно бездарні політологи. Порадили, грубо кажучи, "наїхати" на Шуфрича і Рудьковського. Але люди з цього сміються. Люди чудово розуміють - на носі вибори", - підкреслив Янукович.

Посилаючись на думки фахівців і юристів, він підкреслив, що ні Президент, ні РНБО, згідно з Конституцією, не мали права звільняти міністрів. "Тобто, те, що вони пишуть (у політичній рекламі НУ-НС) "закон для всіх", потрібно, щоб нижче вони написали: "а для нас - політична доцільність", - вважає Янукович.

Після того, як Ющенко зажадав звільнити міністрів, під Мінтрансом зібралися прихильники НУ-НС і влаштували пікет, наполягаючи на відставці Миколи Рудьковського.

Нагадаємо, міністр оборони Анатолій Гриценко не раз висловлювався проти політики Кабміну. Так, він підтримав вимогу звільнити Шуфрича і Рудьковського, посварився з Кузьмуком, який займається силовим блоком, звинуватив уряд в зриві термінів утилізації і розкритикував військовий бюджет, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, чому не хоче звільняти Гриценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі