четвер, 12 травня 2011 13:58

Янукович "розгромив" неслухняне Мінздоров'я

Янукович "розгромив" неслухняне Мінздоров'я

Президент України Віктор Янукович розкритикував роботу міністра охорони здоров'я Іллі Ємця за те, що досі не сформовано пакет медичних реформ.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, Янукович, зокрема, зазначив: "Пройшов час для адаптації міністра охорони здоров'я, але я не бачу результатів. Микола Янович, я вже робив вам зауваження. Мене не задовольняє ситуація, яка утворилася в Міністерстві охорони здоров'я. Вони не подали цілісного пакету реформ. Лише після втручання пані Акімової внесли в уряд законопроекти про пілотний проект реформи медичних закладів".

"Ми вже один внесли", - відповів прем'єр-міністр Микола Азаров.

На що президент порадив йому не затягувати: "До 18 травня вони мають бути у парламенті. Виконайте моє особисте прохання".

За словами глави держави, закладів первинної медичної допомоги у країні в 4 рази менше, ніж потрібно.

"Чи знає Мінздоров'я скільки сімейних лікарів потрібно країні? Чи є план їхньої підготовки? Я його не бачив. Понад півроку тому міністерству було доручено нанести на карту України контури майбутніх госпітальних округів з урахуванням стану автодоріг. Такої карти немає", - нагадав Янукович і додав, що міністерство не встигає за процесами на місцях.

"Відверто скажу: немає ніякого розуміння між міністерством та регіонами. Чи ви відірвалися невідомо куди чи не керуєте ситуацією... У багатьох регіонах, не чекаючи вказівок зверху, місцева влада досягла результатів з оптимізації мережі та підвищення якості послуг", - сказав президент, уточнивши, що найкращі успіхи у Полтавській та Миколаївській областях.

Зараз ви читаєте новину «Янукович "розгромив" неслухняне Мінздоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі