середа, 31 жовтня 2007 10:16

Янукович "замовив" Колесникова, щоб зачепити Ахметова

Янукович "замовив" Колесникова, щоб зачепити Ахметова
У Партії Регіонів продовжуються внутрішні розборки. Віктор Янукович, заручившись підтримкою новонаверненого в ПР міністра палива і енергетики Юрія Бойка, перейшов у наступ на позиції Рината Ахметова і його оточення, пише  VIP-ua. Так у пресі з"явилися два серйозні "наїзди" на керівника виборчого штабу ПР Бориса Колесникова – людини, близької до Ахметова. Інтерв"ю з критикою Колесникова належать депутатам Юрію Болдирєву і Тарасу Чорноволу.

Під час зборів у кінотеатрі "Зоряний" фракції Партії регіонів був відсутній лише Колесников, хоча його участь була заявлена, а сам він начебто "от-от мав під"їхати".

Джерело  VIP-ua  в Партії Регіонів стверджує, що Колесникова і Манафорта звинувачують у тому, що замість можливих 40% голосів партія отримала лише 34%. Мовляв, відмова від конфронтації з "оранжевими" і від експлуатації проросійських гасел призвели до відтоку електорату.

Як повідомляють джерела VIP-ua, в оточенні Президента ходять чутки про можливий прихід на посаду голови Секретаріату президента України Романа Зварича. Нинішній глава - Віктор Балога розглядається як компромісна кандидатура на пост прем"єр-міністра України у варіанті "широкої коаліції".

Уже зараз Балога почав переформатовувати вертикаль губернаторів "під себе" - зокрема, близькими до Балоги вважають нових губернаторів Тернопільської, Івано-Франківської та Житомирської областей. Можливе призначення Романа Зварича передбачатиме переорієнтацію Секретаріата на вирішення головного завдання – розробки і ухвалення нової Конституції України.

Джерела VIP-ua  говорять про можливу відставку голови Львівської обласної державної адміністрації Петра Олійника. За одними даними, Олійник перейде на роботу до Секретаріата Президента, згідно інших – до Кабінета Міністрів. Поінформоване джерело заявило, що "такими фігурами, як Олійник, президент не розкидається. З одного боку, він програв вибори в області БЮТу, з іншого – приніс у скарбничку НУ-НС 500 тисяч голосів, що є більш ніж вагомим результатом".

Прогнозовані фігури на пост губернатора області – колишній мер Львова Василь Куйбіда, нинішні заступники глави Секретаріату президента Іван Васюник і Олександр Шлапак, а також губернатор Київської області Віра Ульянченко.

Держсекретар США Колін Пауелл, відвідавши Україну, вніс ясність у спірні питання в українській політиці. Принаймні після візиту Пауелла президент висловився на користь того, що в найближчі два роки навряд чи буде можливо вступити Україні в НАТО, а в оточенні Юлії Тимошенко зрозуміли, що скасувати призов до армії вже навесні просто неможливо. Та і політики частіше почали говорити про "широку коаліцію". За інформацією VIP-ua, Пауелл приїжджав не просто з лекціями, а з таємною місією і посланням.

У адміністрації президента Російської Федерації відправлено у відставку одного з головних аналітиків, що відповідають безпосередньо за Україну і українські питання, – Модеста Колерова.

Колеров вирішив зайнятися створенням недержавного фонду, що займається ґрантовими програмами і їх втіленням на території України та інших держав СНД – за прикладом Фонду Сороса. Колеров давно захищав ідею активнішого впливу на ситуацію в пострадянських країнах шляхом впровадження ґрантових програм. Як прогнозують джерела VIP-ua, слід чекати переорієнтації українських ґрантоїдів на Москву.

Зараз ви читаєте новину «Янукович "замовив" Колесникова, щоб зачепити Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі