вівторок, 29 березня 2011 14:28

Янукович проводить чистку "політичних пенсіонерів"?

Янукович проводить чистку "політичних пенсіонерів"?

Виклик на допит до Генпрокуратури Леоніда Деркача, Віктора Медведчука та Євгена Марчука є свідченням санітарної чистки політичного середовища.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"По цій справі йде розгорнута кампанія, починають виймати із шафи політичні "скелети". Швидше за все, крім чисто юридичної процедури ця вся історія покликана зробити ревізію цілого політичного покоління. Якщо справа буде доведена до кінця, то український політикум радикально відновиться. Готується суспільній урок, щоб більше нікому не хотілося бавитися в кримінальну політику", - зазначив він.

За словами експерта, фігуранти плівок Миколи Мельниченка можуть розказати багато чого цікавого.

"Скільки б вони не мовчали, рано чи пізно при розумній роботі слідчих їм доведеться говорити. Людина не здатна багато речей носити в собі. Багато персонажів, формально усунутих, політичних "пенсіонерів", продовжують впливати на українську політику. Якщо реально підійти до всього цього слідства, як наслідок, дуже багато людей опиниться далеко від політики. Коли почнуться перехресні дії, скинуть покази одного на іншого, сюжет може розгорнутися зовсім інакше. Рятуючи свій зад, багато хто із інтриганів з Банкової кінця 90-х років швидко поздає своїх", - зауважив Цибулько.

Політолог наголосив, що екс-спікер парламенту Олександр Мороз сам напрошується до Генпрокуратури на допит.

"Чому не запрошують – це питання. Не відомо, хто грав Морозом "в темну". Вся та інформацію, якою він володіє, відома слідчим раніше від нього самого", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович проводить чистку "політичних пенсіонерів"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі