неділя, 21 листопада 2010 17:22

Янукович прикриває Кучму і Литвина з убивством Гонгадзе - Тимошенко

Янукович прикриває Кучму і Литвина з убивством Гонгадзе - Тимошенко

Екс-президента Леоніда Кучму та спікера Володимира Литвина необхідно притягнути до суду за замовне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, повідомляє її офіційний сайт.

"Якщо хочете мою особисту думку як громадянина, то я вважаю, що вбивство Гонгадзе замовили Кучма і Литвин", - зазначила вона.

"Президент Віктор Янукович сьогодні робить все можливе, щоб приховати це і захистити їх. Вони з однієї команди", - сказала Тимошенко.

Свою позицію лідер партії аргументувала показаннями колишнього генерала МВС Олексія Пукача, наявністю аудіозаписів, зроблених в кабінеті Кучми перед вбивством Гонгадзе, на яких високопоставлені члени адміністрації обговорюють необхідність змусити непокірного журналіста замовкнути, різними звітами з прокуратури за останні десять років.

"Ґрунтуючись на всіх цих фактах і документах, суспільство прийшло до переконання, що вбивство було замовлено Кучмою і Литвином. Як громадянин України я не змінила своєї думки", - заявила вона.

"Але я не генеральний прокурор і не можу проводити розслідування чи пред'являти звинувачення", - додала Тимошенко.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що 9 вересня 2010-го року Генпрокуратура заявила про закінчення досудового слідства у справі за обвинуваченням Олексія Пукача у вбивстві Георгія Ґонґадзе. Замовником злочину назвали тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович прикриває Кучму і Литвина з убивством Гонгадзе - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі