четвер, 07 квітня 2011 12:37

Янукович пообіцяв нову без'ядерну українську армію без НАТО

Янукович пообіцяв нову без'ядерну українську армію без НАТО

Позаблоковий статус та підтримка глобального ядерного роззброєння залишаться пріоритетами зовнішньої політики України.

Про це заявив президент України Віктор Янукович під час свого щорічного послання у Верховній Раді.

За словами голови держави, особливого значення в рамках курсу реформ набуває реформування сектору безпеки і оборони України. Політик визнав, що протягом двадцяти років незалежності цій складовій держави належної уваги не надавалося.

"Сьогодні цей ресурс майже вичерпаний. Зараз ми виправляємо цю ситуацію. У 2010 році нами була підготовлена оновлена Стратегія національної безпеки України. Вже опрацьовано якісно нову Військову доктрину, яка враховує зміни військово-політичної обстановки і виходить із позаблокової політики нашої держави. Йде розробка нової Концепції реформування Збройних Сил України, яка визначить нову модель ЗСУ", - уточнив Янукович.

Він підкреслив, що політика позаблоковості — це "наріжний камінь української зовнішньої і безпекової доктрини".

Крім того, президент наголосив, що нашим основним пріоритетом сьогодні є підтримка курсу на глобальне ядерне роззброєння, активна участь у створенні загальноєвропейської системи безпеки і пошук шляхів для остаточної демілітаризації Європейського континенту.

"Україна буде послідовною у підтримці ідеї створення без'ядерної зони в центрально-східноєвропейському регіоні. Для досягнення цієї мети наша держава відкрита для діалогу і співпраці зі всіма країнами-партнерами та міжнародними безпековими організаціями", - відзначив Янукович.

Зокрема, за його словами, Україна буде продовжувати взаємодію з НАТО, реалізовувати спільні проекти з країнами ОБСЄ, ОДКБ, іншими регіональними безпековими структурами.

"Україна була і залишиться контрибутором миру і стабільності в глобальному вимірі. Україна і надалі буде брати активну участь в миротворчій  діяльності ООН, підтримуватиме ідеологічно нейтральну політику партнерства у відносинах з Росією та країнами СНД, з Європейським Союзом, Сполученими Штатами, Туреччиною, Китаєм, країнами АСЕАН, іншими державами та регіональними об'єднаннями", - запевнив глава держави.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв нову без'ядерну українську армію без НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі