вівторок, 14 грудня 2010 11:52

Янукович пообіцяв надолужити згаяне у відносинах з Росією

Янукович пообіцяв надолужити згаяне у відносинах з Росією

Україна закріплюватиме та розвиватиме прогрес, який досягнутий у відносинах з Росію.

Про це сказав президент Віктор Янукович під час десятої наради керівників закордонних дипломатичних установ.

"Необхідно продовжити почате нами співробітництво та наверстати втрачене у відносинах за останні роки протистояння. Наші першочергові завдання - підписання декларації про продовження українсько-російського стратегічного партнерства, програми економічного співробітництва до 2020 року, демаркація кордонів на суші та на морі".

За його словами, головне у відносинах з Росією - взаємоповага, демократія та двостороння вигода.

Також він нагадав послам про необхідність залучення в країну інвестицій та зобов'язання влади ввести безвізовий режим.

"Це має стати запорукою проведення реформ, - сказав він. - А членство України у Євросоюзі стане головною та беззаперечною запорукою безпеки в умовах позаблоковості".

Янукович наголосив, що у своїй зовнішній політиці Україна має розглядати співробітництво з кожною країною-членом ЄС як стратегічне. Від цього залежить членство у цій структурі: "Набір пріоритетів України у зовнішній політиці незмінний. Але підходи до них дещо змінилися. Тепер діалог про безвізовий режим розвиватиметься ефективніше, бо позаблоковий статус України дає зрозуміти, що потрібно добиватися гарантій безпеки з боку ядерних держав".

Він визначив, у чому головний інтерес країни від співпраці з США: "Це розвиток демократії, сприяння реформам та нерозповсюдження зброї масового ураження. США в свою чергу також чітко бачить свій інтерес у цих питаннях".

"Зараз Росія займає першу позицію між країнами СНД, але ми поставили завдання налагодити мости між Україною та іншими країнами співдружності".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв надолужити згаяне у відносинах з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі