четвер, 18 жовтня 2007 11:13

Янукович похвалився шведам новим Податковим кодексом

Прем"єр-міністр Віктор Янукович прогнозує набуття Податковим кодексом чинності з 2009 року.

Про це Янукович сказав на зустрічі із представниками шведської компанії IKEA.

Янукович зазначив, що Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 17 жовтня, схвалив проект Податкового кодексу.

Прем"єр прогнозує, що Верховна Рада до кінця 2007 року прийме його, а з 1 січня 2009 року він набуде чинності й держбюджет - 2009 буде формуватися на основі нового Податкового кодексу.

"Я думаю, що Податковий кодекс буде прийнятий Верховною Радою до нового року. 2008 рік ми беремо для адаптації цього кодексу в економіці України й, уже в 2009 році з 1 січня він набуде чинності", - сказав Янукович.

Він зазначив, що Податковий кодекс передбачає зниження оподатковування бізнесу, зокрема, передбачає поетапне зниження податку на додану вартість із 20% до 17%.

Янукович також підкреслив, що Податковий кодекс пройшов експертизу авторитетних міжнародних організацій.

Кабінет Міністрів на засіданні 17 жовтня схвалив доопрацьований проект Податкового кодексу для подальшої передачі на розгляд до Верховної Ради.

У червні Президент Віктор Ющенко висловився за прийняття Податкового кодексу новим складом Верховної Ради в жовтні-листопаді 2007, для того, щоб документ набув чинності з 1 січня 2008, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Янукович похвалився шведам новим Податковим кодексом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі