середа, 04 квітня 2007 12:24

Янукович погодиться на вибори, якщо Ющенко наполягатиме

Прем"єр Віктор Янукович заявляє, що в випадку, якщо президент займе непоступну позиції щодо дострокових виборів, Партії регіонів піде на дострокові вибори.

Про це Янукович заявив, виступаючи перед послами країн, акредитованих в Україні.

"Якщо президент і опозиція займуть непоступливу позицію щодо дострокових виборів Верховної Ради, а напруження в країні сягне свого апогею, тоді своє вирішальне слово має сказати народ", - заявив Янукович, текс виступу якого наводить прес-служба Кабміну.

"Це не наш вибір. Більше того, люди не хочуть нових виборів і це підтверджують останні соціологічні дослідження. Але ми будемо змушені йти на вибори. Ми не боїмося виборів – ми впевнені у перемозі", - заявив він.

"Ми боїмося втраченого часу і втрачених можливостей. Ми категорично не сприймаємо жодних рішень за рамками Конституції", - додав він.

Водночас він підкреслив, що "питання про дострокові парламентські вибори треба зняти з порядку денного". "Принаймні до вердикту Конституційного суду", - додав він.

Янукович також заявив, що уряд налаштований на активізацію роботи узгоджувальної конституційної комісії, внесення необхідних змін до регламенту Верховної Ради щодо розширення коаліції.

"Лишаються в силі наші пропозиції про створення широкої коаліції", - додав він.

В той же час, Янукович висловив переконання, що "в Україні не було жодних об"єктивних підстав, які б виправдовували підписання президентом указу про розпуск парламенту", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович погодиться на вибори, якщо Ющенко наполягатиме ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі