четвер, 19 квітня 2007 11:15

Янукович подякував Бушу за НАТО

Прем`єр-міністр України Віктор Янукович "подякував" США за закон про готовність прийняти Україну в НАТО. Про це він пише французька газета Le Monde.

"Хіба американський Президент Джордж Буш не підписав 10 квітня закон, що розблоковує фонди для підтримки можливого вступу (до НАТО) 5 нових членів, серед яких і Україна?" – зазначає Янукович.

"Український прем"єр іронізує: "Ми вдячні США за інтерес, який вони до нас проявляють", - пише газета.

Видання зазначає, що Янукович вважає неактуальним для України питання вступу до НАТО, оскільки вступ до цієї організації підтримують лише 15-20% населення України.

10 квітня Президент США Джордж Буш підписав прийнятий Конгресом США закон про підтримку вступу України і Грузії в НАТО, що виділяє асигнування для військового сприяння цим країнам.

Згідно з довідкою бюджетного управління Конгресу США, витрати з американського федерального бюджету на надання сприяння Албанії, Хорватії, Грузії, Македонії і Україні для вступу в НАТО становитимуть в 2008 році в цілому 12 мільйонів доларів. На період з 2008 до 2012 року управління прогнозує витрати на ці цілі у розмірі 30 мільйонів доларів, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович подякував Бушу за НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі