вівторок, 26 серпня 2008 16:01

Янукович підтримав рішення Медведєва щодо Абхазії та Південної Осетії

Україна повинна підтримати волю народів Абхазії та Південної Осетії до незалежності. Про це заявив сьогодні лідер Партії регіонів Віктор Янукович, повідомляє прес-служба партії.

На його думку, визнання Росією незалежності Південної Осетії та Абхазії – це логічне продовження процесу, який був започаткований західними країнами стосовно визнання незалежності Косово.

"Ще в лютому цього року я публічно висловлював свої тривоги з приводу того, що такий крок Заходу неодмінно потягне за собою ланцюгову реакцію. І ми попереджали світ про небезпеку використання подвійних стандартів у ситуації з визнанням незалежності Косово", - сказав він.

Янукович підкреслив, що проголошення незалежності Косово без згоди на це Сербії фактично зруйнувало той порядок, який був встановлений в питанні непорушності кордонів після Другої світової війни.

"Світ отримав серйозний прецедент із знищення Хельсінських (1975 р.) угод, які давали гарантії непорушності державних кордонів", – сказав він і додав: "Минуло всього кілька місяців, і прогноз справдився. Як ставитися тепер до того факту, що Росія визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії, народи яких висловилися за незалежність? Треба діяти без подвійних стандартів – треба вчинити так само, як вчинив Захід у ставленні до проголошення незалежності Косово. Вважаю, що Україна повинна прийняти волевиявлення народів Південної Осетії та Абхазії і визнати їх незалежність", пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Янукович підтримав рішення Медведєва щодо Абхазії та Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі