четвер, 17 квітня 2014 11:44

Янукович перетне український кордон лише з поміччю Росії - політолог

Янукович перетне український кордон лише з поміччю Росії - політолог
Фото: УНІАН

Інформація про повернення екс-президента Віктора Януковича в Україну поширюють з метою подальшого розвитку конфлікту між Україною та Росією.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Сергій Таран.

"Проросійські сили хочуть повернути владу в Україні, яка була за часів Януковича. Хочуть підтвердити, що влада залишилась старою. Тому для провокування цієї тези та подальшого конфлікту поширюють інформацію, що Янукович повернеться в Україну на Великдень. Це є одним з планів Росії", - розповів він.

Таран зазначає, що повернутись Януковичу в Україну буде не просто.

"Янукович має перетнути кордон. Його повинні затримати прикордонники. Очевидно, що вони його не затримуватимуть, оскільки їм не дадуть цього зробити. Тобто проти прикордонників будуть застосовані силові дії російськими диверсантами. Це є реальною, не прихованою агресією", - розповів політолог.

Він зазначив, що на приїзд Януковича має зреагувати в першу чергу суспільство.

"Влада обмежена. Важко діяти, якщо на протести виходять громадяни і починають заважати українській армії. Спротив може бути, якщо є підтримка громадян. Суспільство має мобілізуватися у загони самооборони. Але, звичайно, за умови, що це буде робитися централізовано - це або органами державної влади, або людьми які візьмуть на себе відповідальність. Тому що махновщина спрацює на руку Росії", - зазначив Таран.

Експерт додав, що Янукович повернеться в Україну лише у тому випадку, якщо буде впевнений, що його не затримають.

Нагадаємо, що самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов анонсував повернення Януковича в Україну на Великдень.

Зараз ви читаєте новину «Янукович перетне український кордон лише з поміччю Росії - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі