середа, 27 жовтня 2010 15:29

Янукович отримав порцію похвали від Путіна

Янукович отримав порцію похвали від Путіна

У Києві відбувається зустріч президента України Віктора Януковича та прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна.

Вітаючи керівника уряду РФ в Україні, Янукович відзначив суттєву підготовчу роботу, що передувала цьому візиту, повідомляє прес-служба президента.

"Я знаю, що йшла велика підготовка робочих груп по цілій низці напрямків. Сподіваюся, що Ваш черговий візит в Київ буде плідним і нам, як завжди, вдасться знайти багато рішень по тих актуальних питаннях, які є на рівні наших міждержавних відносин", - сказав Янукович.

Глава держави позитивно оцінив той факт, що пропозиції робочих груп скеровані на інтеграцію економік двох країн по низці напрямків. Зокрема, це авіа- та суднобудування, паливно-енергетична галузь, сфери наукомістких технологій.

"В цілому, на мій погляд, та задача, яку ми поставили - підготувати дієву угоду наших міждержавних відносин до 2020 року, - просувається вперед. І я сподіваюся, що у Вашій особі уряд Росії зробить великий внесок у цю роботу", - зазначив президент.

Янукович також зауважив, що за інформацією, яку він регулярно отримує від прем'єр-міністра України, ця робота успішно рухається.

"Сьогодні я, звичайно, хотів би, щоб ми конкретизували багато питань", - сказав президент.

Зі свого боку, Путін зазначив, що даному візиту справді передувала велика підготовча робота.

"Хочу прямо сказати - вона б нічого не була варта, якби завдяки Вашим зусиллям, Вашій політичній позиції у відносинах між Російською Федерацією та Україною не було створено абсолютно нової атмосфери довіри та бажання співробітничати у найважливіших для наших економік та соціальної сфери напрямках", - сказав прем'єр Росії.

Водночас, він зазначив, що, як завжди трапляється між партнерами з дуже суттєвими обсягами відносин, підготовча робота йшла непросто, адже треба було узгоджувати позиції та шукати компроміси.

Однак, констатував Путін, прогрес є практично в усіх напрямках.

"Найголовніше - у результаті тієї політики, яку ви сформулювали на російському напрямку, ця політична складова трансформується у економічні результати", - заявив прем'єр Росії.

У цьому контексті він відзначив суттєвий ріст товарообігу між двома державами, який за січень-вересень 2010 року склав 77% - тобто "фактично сягнув докризового рівня".

"Це, звичайно, дуже позитивний фактор, який дає нам можливість сформулювати нові завдання і рухатися далі", - сказав Путін.

Зараз ви читаєте новину «Янукович отримав порцію похвали від Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі