понеділок, 28 травня 2007 10:48

Янукович: Ніяких підстав для проведення дострокових виборів не було

Дострокові парламентські вибори можливі, якщо не менше 151 народного депутата складуть свої повноваження. Про це заявив прем"єр-міністр України Віктор Янукович на спільній прес-конференції з головою Верховної Ради V скликання Олександром Морозом у неділю.

Янукович нагадав, що в спільній заяві записано: "Визнати, що позачергові вибори до Верховної Ради України відбудуться згідно Указу Президента на підставі ч.ІІ ст.82 Конституції України".

"Якщо такі підстави будуть і опозиція виконає всі умови, які дадуть Президентові на підставі Конституції підписати такий Указ, то дострокові вибори відбудуться, і ми, як законослухняні люди, ми всі підемо на вибори", - підкреслив прем"єр.

За його словами, є ще друга умова для проведення виборів: вони "повинні бути чесними, прозорими і демократичними". Для цього, як зауважив Янукович, необхідно прийняти цілу низку законів.

Прем"єр-міністр також сказав, що ніяких підстав "економічних, соціальних для проведення дострокових виборів" не було. За словами Януковича, "це амбіції окремих політиків від опозиції, які намагається задовільнити Президент України".

Він підкреслив, що для коаліції важливо, щоб вибори дострокові проводилися на конституційній основі, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: Ніяких підстав для проведення дострокових виборів не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі