четвер, 04 листопада 2010 16:38

Янукович не ризикнув поставити більш самостійного прокурора - експерти

Янукович не ризикнув поставити більш самостійного прокурора - експерти
Президент Віктор Янукович призначив прокурора-виконавця, який не буде самостійною фігурою.

Про це на прес-конференції заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи призначення генеральним прокурором Україні Віктора Пшонку, передає Gazeta.ua.

"Зрозуміло, що Пшонка був одним з головних фаворитів. Коли називали потенційним кандидатом не призначення заступника головного прокурора Рената Кузьміна, я одразу казав, що шансів у нього набагато менше. Зокрема тому, що він надмірно амбіційна людина. Він демонстрував, що дуже хоче стати генпрокурором. А Януковичу потрібена абсолютно своя людина, яка не буде самостійною", - сказав політолог.

На його думку, пройшли часи, коли прокурор мав шукати баланс між Ющенко і Тимошенко, Тимошенко і Януковичем, слідкував, щоб прокуратура не втягувалася у політичні війни між ними.

"І справа не в прізвищі Пшонки, а у новій політичній ситуації. Це людина, яка буде виконувати інтереси і потреби президента", - упевнений Фесенко.

В свою чергу політичний аналітик Анатолій Матвієнко вважає, що українська правоохоронна система дуже стрімко деградує.

"Ми бачимо, що виникає цілий ряд обставин, які вимагають, щоб прокуратура нарешті перетворилася на те, чим вона має бути - на конвеєр справедливості, який здійснює свою роботу від імені держави. Чи стане прокуратура таким конвеєром справедливості. Очевидно, що ні", - відзначив Матвієнко.

Нагадаємо, 4 листопада Верховна Рада більшістю голосів призначила Віктора Пшонку новим Генеральним прокурором України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не ризикнув поставити більш самостійного прокурора - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі