середа, 28 лютого 2007 17:44

Янукович не порозумівся з Меркель

Прем`єр-міністр України Віктор Янукович під час свого візиту до Німеччини зустрівся канцлером країни Ангелою Меркель.

На спільній прес-конференції Янукович підкреслив, що для України є дуже важливою підтримка Німеччини у процесі підписання посиленої угоди з ЄС на 10 років.

Янукович підкреслив, що в ході переговорів Україна отримала позитивні сигнали щодо перспективи членства у Євросоюзі. "Ми одержали сигнал, що двері ЄС є відкритими для України. І це буде викладено в новій угоді на майбутні 10 років", - сказав він.

У свою чергу Меркель сказала, що поки не бачить перспектив вступу України до Європейського Союзу.

"Що стосується перспективи членства, пан Янукович дав зрозуміти, в чому полягають бажання України. Ми дали зрозуміти, що Євросоюз перебуває у стадії розширення. І коли ми ведемо переговори про посилену угоду, це говорить про те, що Україна займає особливе місце у взаєминах з ЄС. Я представила ситуацію, як є. Наступний крок – це об`єднання зусиль щодо створення зони вільної торгівлі. Це розглядатиметься так само як прогрес", - сказала Меркель.

Нагадаємо, що напередодні приїзду до Берліна українського прем"єр-міністра Ющенко в інтерв"ю газеті Financial Times Deutschland заявив, що, на його думку, європейські політики недостатньо підтримують прагнення Києва приєднатися до Європейського Союзу і НАТО. При цьому Президент підкреслив, що він як голова держави, згідно Конституції, керує зовнішньою політикою України. І Янукович, на переконання Ющенка, не має права самостійно формулювати позиції у міжнародних відносинах, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не порозумівся з Меркель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі