четвер, 02 грудня 2010 09:44

Янукович не хоче жити у Маріїнському палаці

Янукович не хоче жити у Маріїнському палаці

Наприкінці наступного року Маріїнський палац відкриють після тривалої реконструкції. Віктор Янукович відмовився від планів свого попередника Віктора Ющенка перетворити Маріїнський на резиденцію глави держави.

За Ющенка палац хотіли зробити президентською резиденцією, де б він оселився разом з родиною. А на роботу Ющенко збирався ходити через підземний перехід, який мали прорити від палацу до будівлі МОЗ на Грушевського, де він збирався розмістити Секретаріат.

Тепер підземного ходу робити не будуть. "Цей проект вже не розглядають як резиденцію президента, тут буде звичайний палац лише для прийому гостей та урочистих подій", - розповів рецензент проекту реставрації палацу архітектор Георгій Духовичний.

Одна з проблем палацу - безпека. На вимогу охорони, тут має бути 7-8 запасних під'їздів. Не вистачає трьох. "Один з під'їздів президента і гостей можна зробити з боку Паркової дороги. Можливо, вертолітний майданчик для того там і будується", - не виключив Духовичний.

Як з'ясувала газета "Сегодня", в оновленому палаці з'явиться зала для прийому гостей зі шторами з Англії і Франції, нові меблі з інкрустацією, люстри в дусі XIX століття.

Оскільки палац - історичний пам'ятник, кардинальних перебудов всередині не буде. Але реставратори додадуть шику і краси внутрішньому оздобленню.

На меблі з інкрустацією витратять 42 млн гривень, практично все доведеться замовляти з нуля, оскільки багато кімнат в палаці були "голими". Зі старих меблів залишать тільки кілька гарнітурів. Всі палацові двері оформлять позолотою. На стелях відновлять історичний розпис і ліпнину, покладуть повність новий художній паркет.

Крім того, після реконструкції у палаці з'являться велика зала зі столиками для урочистих прийомів, кабінет з овальним столом для офіційних зустрічей, зала для нагороджень, декілька туалетів, душова, сервірувальна, холодний і гарячий цех, цех з переробки м'яса, овочева кімната, кімнати для перекладачів та охорони , гримерки, приміщення для телетрансляцій та прес-конференцій.

Кухню перенесуть в ліве крило: зараз вона розташована невдало і коридорами палацу витають запахи страв, що випікаються. Трансформаторна і котельня будуть розміщені у підземному поверсі.

На оновлення Маріїнського виділяли майже 500 млн гривень, пізніше додали ще 1,5 млн грн. Після реконструкції сюди знову будуть водити екскурсії.

Раніше повідомлялося, що Адміністрація президента придбала за гроші зі Стабілізаційного фонду держбюджету ліфт за майже мільйон гривень.

Також повідомлялося, що у держрезиденції "Синьогора" в селі Стара Гута на Івано-Франківщині, яка перейшла Януковичу "у спадок" від Ющенка, йде грандіозний ремонт.

Також Янукович придбав вертоліт "Аґуста Вестланд-139", який коштує понад 12 млн євро. Його вважають одним із найкращих у світі. Такі машини використовують спецслужби та рятувальники розвинених країн Заходу.

Нагадаємо, що дня Незалежності "Укравтодор" завершив ремонт дороги,яка веде до резиденції президента України Віктора Януковича "Межигір'я".

Глава Укравтодору Володимир Демішкан повідомив, що ремонт ділянки обійшовся близько 50 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не хоче жити у Маріїнському палаці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі