вівторок, 30 вересня 2008 19:53

Янукович наздогнав Тимошенко в президентському рейтингу

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович мають рівні шанси стати розділом держави. Про це свідчать результати опитування, проведеного ТОВ "ФОМ-Україна".

Як розповів у вівторок генеральний директор ТОВ "ФОМ-Україна" Олександр Бухалов, ще в минулому місяці, згідно з опитуванням, у Тимошенко були більші шанси зайняти крісло голови держави, ніж у Януковича - 24,6% і 19,5% відповідно.

"Зараз ситуація змінилася", - сказав Бухалов, відзначивши, що вплив на зниження рейтингу прем"єра зробив розвал демократичної коаліції. Опитування у вересні показало, що свої голоси за кандидатуру Тимошенко на пост президента віддали б 21,4%, в тому час як лідера Партії регіонів підтримали б 22,3% респондентів.

Бухалов відзначив, що з урахуванням статистичної погрішності, і нинішній прем"єр, і лідер Партії регіонів набирають "рівні бали". Якщо ж проводитиметься другий тур президентських виборів, то у обох кандидатів, за словами Бухалова, "рівно по 31% - паритет".

Переважна більшість українців негативно оцінюють діяльність Віктора Ющенка на посту президента України.

Так, 81,8% опитаних заявили, що вони не схвалюють дії Ющенка на посту Президента, тоді як роботу Ющенка схвалюють тільки 12,7%. Для порівняння ще в січні поточного року дії президента схвалювали 34,8% респондентів, а не схвалювали 55,6% опитаних.

За словами Бухалова, 31,6% респондентів оцінюють роботу Ющенка "дуже погано", 36,4% - "погано", 21,7% - рахують роботу голові держави задовільної. І лише 5,4% опитаних вважають, що роботу голови держави можна оцінити на "добре", а 0,6 - на "відмінно".

У оцінці роботи Юлії Тимошенко на посту прем"єр-міністра також намітилася негативна тенденція. Так, не схвалюють дії прем"єра 54,7% опитаних, а схвалюють 34,9%. "Дуже погано" оцінюють роботу прем"єра 16,3%, "погано", - 27,9%, "задовільно - 26,5, "добре" - 19, а "відмінно" - 3,7% респондентів, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наздогнав Тимошенко в президентському рейтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі