вівторок, 13 березня 2007 12:28

Янукович наведе порядок з видобутком бурштину

Кабінет міністрів має намір урегулювати на законодавчому рівні видобуток бурштину. Про це сказав прем"єр-міністр Віктор Янукович у Рівному під час відвідування державного підприємства "Бурштин України".

Янукович зазначив, що сьогодні видобутком бурштину займаються артілі - неофіційні організації, які працюють за межами існуючого законодавства й висловився за врегулювання цієї проблеми на законодавчому рівні.

"Ми будемо цю проблему вирішувати й будемо наводити порядок", - сказав Янукович.

Він додав, що уряд також має намір розробити програму з видобутку бурштину не тільки в Рівненській області, але й у Волинській і Житомирській областях, де є родовища бурштину.

У жовтні 2005 Верховна Рада дозволила приватним підприємцям видобуток бурштину.

До цього Рівненська обласна рада звернулася в Кабмін і Раду із проханням легалізувати підприємницьку діяльність з видобутку бурштину окремими громадянами, артілями й іншими підприємницькими структурами, а також відкрити мережу пунктів прийому бурштину й урегулювати розміри закупівельних цін на бурштин, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Янукович наведе порядок з видобутком бурштину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі