пʼятниця, 07 грудня 2007 11:16

Янукович наскаржився суддям на конституційний порядок

Прем`єр-міністр України Віктор Янукович вважає, що в Україні відсутній конституційний порядок.

Про це Янукович сказав, виступаючи на другій частині VIII позачергового з"їзду суддів.

Янукович зауважив, що розподіл функцій між гілками влади є одним із головних показників розвитку демократії та ключовою умовою для функціонування демократичного суспільства.

"Що ми маємо сьогодні? У нас є парламент, дискредитований численними інформаційними кампаніями і до сих пір з не налагодженими механізмами коаліційної політичної відповідальності", - підкреслив глава уряду.

Також, за його словами, в Україні відсутня, як така, єдина виконавча гілка влади. На його думку, сьогодні у державі виконавча гілка влади управляється, принаймні, від двох центрів впливу: Президента й уряду.

Непроста ситуація, на думку Януковича, і в судовій системі влади. "Використання судової гілки влади як інструменту у політичній боротьбі перетворює саму судову гілку на додатковий каталізатор, що загострює і ускладнює політичне протистояння. Останній сумний приклад – доля Конституційного Суду, якому просто не дали працювати в умовах політичної кризи в квітні-червні 2007 року", - підкреслив прем"єр.

Янукович зауважив, що лише політичний компроміс дав змогу врегулювати конфлікт, який загрожував перерости в громадянське протистояння.

Янукович також нагадав, що політична реформа, запроваджена у 2004 році, так і не завершена до цього часу. "Гілки влади в неповній мірі забезпечені відповідною законодавчою базою", - сказав він, додавши, що такий стан справ свідчить лише про одне – "в Україні народ зробив демократичний вибір, але політики позбавляють народ права у формуванні сучасної демократичної влади, і рахунок вже йде на десятиріччя", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наскаржився суддям на конституційний порядок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі