середа, 02 березня 2011 10:12

Янукович народив політв'язнів - Тимошенко

Янукович народив політв'язнів - Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Генеральний прокурор Віктор Пшонка за вказівкою Віктора Януковича відмовив у зміні міри запобіжного заходу екс-представникам її уряду.

Як повідомила прес-служба БЮТ, Тимошенко сказала: "Персонально Янукович дав доручення відмовити у звільненні політв'язнів: Юрія Луценка, Анатолія Макаренка, Ігоря Діденка, Шепітька, Іващенка – всіх".

Опозиціонерка нагадала, що понад 100 народних депутатів України у своєму зверненні до Віктора Януковича і генерального прокурора вимагали припинити політичні переслідування.

"Ми вважали, що, можливо, Янукович усвідомив, що політичні репресії, політичні в'язні – це не ознака президента будь-якої країни, яка свідчить про його демократичність, гуманність та його чесність. Чогось ми думали, що він переосмислив цю ситуацію і вирішив все ж таки політв'язнів відпустити на волю", - сказала вона.

За її словами, увесь світ, всі західні газети, більшість західних лідерів сказали Януковичу, що "він стає схожим на диктатора, і що він в своїй країні народив абсолютно нове явище – це політв'язнів і політрепресії".

"Але він не дослухався до звернення народних депутатів", - констатувала Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" висловила слова підтримки політичним в'язням та їхнім родинам.

"Всім людям доброї волі, які не бояться сьогодні мафії, які сьогодні не ховаються і здатні стати в повний зріст, я хочу висловити слова підтримки і подяки за їхню мужню позицію, за їхню боротьбу, за їхнє протистояння цій владі. Тримайтеся всі", - закликала політик.

Нагадаємо, що нещодавно Генпрокуратура звільнила під підписку про невиїзд екс-заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука.

Учора слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України розглянув та задовольнив клопотання Тимошенко щодо її поїздки до міста Дніпропетровська 8 березня цього року, аби вона змогла відвідати свою матір.

Зараз ви читаєте новину «Янукович народив політв'язнів - Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі