середа, 02 листопада 2011 16:13

Янукович написав вступ до літературної антології

Янукович написав вступ до літературної антології

Президент Віктор Янукович став автором переднього слова до книжки "Жемчужина причудливой формы", яка вийшла у московському видавництві "Художественная литература".

До цієї книжки увійшли найкращі зразки бароко, одного із основних стилів української літератури та мистецтва XVII-XVIII століть, повідомляє "Буквоїд".

Це - богословські та філософські трактати, життя святих, драми, вірші, щоденники, котрі, як йдеться у анотації, красномовно свідчать про складні процеси, які відбувалися в Україні в той період, про процеси, які зачепили основи української нації - від політичної, церковної та інтелектуальної еліти до низів.

"Літературне багатоманіття відрізняється своєю унікальністю і є невід?ємною частиною нашої історії. Безсумнівно - це багатство нації, яке має велике значення для морального та духовного життя країни. Тому перед нами стоїть важливе завдання - відродження, розвиток і примноження духовної спадщини українського народу, задля того, аби щоб зробити його загальним надбанням світової спільноти", - написав у передньому слові до антології Янукович.

"Без сумніву, кожен хто візьме до рук цю книгу, буде захоплений кращими зразками української літератури", - впевнено пише президент.

Книжка "Жемчужина причудливой формы" побачила світ за сприяння Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасників СНД.

Загальна редакція та укладання антології Миколи Сулими та Леоніда Ушкалова.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович написав вступ до літературної антології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі