четвер, 07 квітня 2011 10:40

Янукович наказав українцям не скиглити

Янукович наказав українцям не скиглити

Президент України Віктор Янукович закликав українців припинити жалітись і принижуватись. За його словами, настав час проявити український характер, довести собі і світу, що Україна - це країна-лідер.

Про це Янукович заявив сьогодні під час щорічного послання глави держави у Верховній Раді.

Президент, зокрема, підкреслив, що зміни, які потребує суспільство, вимагає від влади концентрації зусиль, довіри та терпіння.

"Наш вибір - модернізація України - є незворотнім. Водночас ми маємо розуміти, що політика глибоких змін буде проводитись в умовах глобальної світової нестабільності, нових криз і загроз, які ми повинні навчитись вчасно попереджати і враховувати", - додав Янукович.

На його думку, сучасний світ швидко змінюється, стає багатополярним і складним.

"Глобальна інфляція загрожує найближчим часом зірвати економічну стабілізацію та підірвати соціальну рівновагу у багатьох країнах. Продовольча криза, голод у деяких регіонах густонаселених країн світу та загроза нестачі питної води перетворюється на один з основних викликів людству на найближчу перспективу", - наголосив президент.

Він сказав, що у глобальному просторі з'являється усе більше конфліктних зон, і напруженість у світі відчутно зростає.

"Особливого значення набуває екологічна та техногенна безпеки... Катастрофа в Японії засвідчила, що лише спільні зусилля та взаємоповага дозволять людству рухатись шляхом технологічного та соціального прогресу... Україна має свій трагічний досвід. Ми розраховуємо на те, що 25-та річниця Чорнобильської катастрофи стане серйозною віхою на шляху глобальної консолідації до вироблення механізмів взаємодії по колективному подоланню екологічної та техногенної загроз", - заявив Янукович.

"Звертаюсь до всіх українців: досить жалітись і принижуватись. Україна сильна і амбітна держава. Настав час проявити український характер, довести собі і світу, що Україна - це країна-лідер", - підсумував президент.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав українцям не скиглити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

107

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі