четвер, 17 квітня 2014 13:43

Янукович може повернутися в Донецьк під прикриттям російського ГРУ - експерт

Янукович може повернутися в Донецьк під прикриттям російського ГРУ - експерт
Фото: www.niknews.mk.ua

 Віктор Янукович - це чинник подразнення для української громадськості.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб, коментуючи чутки про можливе повернення екс-президента Віктора Януковича до Донецька.

"До Януковича навіть на півдні та на сході ставлення доволі неоднозначне, - зауважив експерт. - Багато хто з тамтешніх мешканців вважає його зрадником, - він покинув їх і втік з України".

За словами Басараба, Росія використовуватиме Януковича у власних інтересах.

"Янукович - лише один з елементів у багатоходівці Кремля, - сказав експерт. - Його повернення на посаду президента України чи якоїсь частини України — це лише один з кроків, які планує реалізувати Росія. Янукович дає їй підстави певним чином легітимізувати свої вчинки. З їхніх вуст це виглядає так, ніби вони намагаються повернути Україні легітимного президента, але ми розуміємо, що така пропозиція ніколи не буде сприйнята більшістю українців".

На думку експерта, екс-президент може тимчасово повернутися в Донецьк під прикриттям російських спецпідрозділів.

"Це може бути якась епізодична вилазка Януковича в Донецьк під прикриттям російського ГРУ (Головне розвідувальне управління — ред.). Коли він туди приїде, дасть прес-конференцію і знову зникне у невідомому напрямку. Я думаю, що йому зараз небезпечно перебувати на території України. Що стосується повернення Януковича в Київ — то це дуже малоймовірно".

Нагадаємо, що раніше "прем'єр" Криму Сергій Аксьонов закликав сепаратистів на Сході України захистити екс-президента Віктора Януковича. "Стало відомо, що Янукович під час Пасхи прилетить до Донецька", - повідомив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може повернутися в Донецьк під прикриттям російського ГРУ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі