вівторок, 20 лютого 2007 12:42

Янукович: ми вивчаємо незручності від систем протиракетної оборони США

Кабмін вивчає, наскільки розміщення елементів американської системи протиракетної оборони на території Польщі та Чехії може становити загрозу для України.

Про це прем"єр-міністр України Віктор Янукович заявив сьогодні після ознайомлення з функціонуванням навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України "Десна", розташованій в Чернігівській області.

"Ми зараз, безумовно, знаходимось в складній ситуації. Ми вивчаємо зараз, наскільки це несе Україні загрози, я б сказав незручності різного плану", - сказав він.

Янукович додав, що зараз це питання вивчається, після чого "ми остаточно будемо приймати рішення і оголосимо позицію нашої держави з цього питання".

Нагадаємо, що США планують розмістити елементи системи ПРО на території Чехії і в Польщі. США створюють систему ПРО для захисту від передбачуваного ракетного нападу з боку держав так званої "осі зла". До цих держав Вашингтон відносить, зокрема, Північну Корею та Іран.

Прем`єр-міністри Польщі Ярослав Качинський і Чехії Мірек Тополанек підтвердили свою готовність розмістити на своїй території елементи системи ПРО США, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: ми вивчаємо незручності від систем протиракетної оборони США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі