четвер, 12 квітня 2007 13:03

Янукович купив 18 квартир і гайкокрут за 9 тисяч

Кабмін придбав квартири для 18 своїх чиновників на 8 млн гривень, а обслуговування автопарку уряду обійшлося країні в 11 млн.

Про це свідчить звіт про витрати бюджетних коштів у 2006 році на утримання уряду, який у четвер має представити фінансовий бухгалтер Кабінету Міністрів.

Відповідно до закону "про держбюджет на 2006 рік", на забезпечення ефективної діяльності уряди було передбачено 228 млн. 281,5 тис. грн.

Ці кошти були витрачені на вісім урядових програм.

З них майже 8 млн. грн. пішло на забезпечення 18 чиновників секретаріату Кабміну житлом. Невідомо, чи придбані квартири на ринку або з державного фонду, але, попередньо підрахувавши ціни 2006 року, можна сказати, що вони придбані за ринковою ціною, відзначає газета "Дело".

Автопарк для обслуговування уряду і його секретаріату нараховує 217 автомобілів. Їх ремонт і обслуговування коштували більш ніж 11 млн. грн. протягом року.

Тільки запасних запчастин довелося закупити на 2 млн. грн., а робити їх заміну потрібно було також відповідним недешевим устаткуванням. Наприклад, прилад для закручування гайок коштує майже 9 тис. грн., у той час як на "ворота гаражні з електроприводом" витратили усього лише 18,8 тис. грн.

Річна заправка такого автопарку тягне майже на 4,5 млн. грн.

Торік в автопарк придбали автомобілів на 4 млн. грн. Серед куплених машин спецавтомобіль Мercedes Benz S600L класу "люкс", який коштував майже $700 тис. Решта авто — "Шкода Октавія" і "Газель".

На ремонт внутрішніх приміщень Кабміну пішло близько 13 млн. грн. Його пережили 270 службових кабінетів, де замінили 196 вікон. Було куплено два ліфти для їдальні за 235 тис. грн., вантажний ліфт — 476 тис. грн. На протипожежну безпеку було витрачено 753,6 тис. грн.

5,5 млн. грн. витратили на комплектацію чиновницьких кабінетів комп"ютерною технікою, респектабельними меблями для приймалень уряду, прес-центру і залів прийому офіційних делегацій із усіма мультимедійними наворотами, і навіть системами зволоження й очищення повітря.

На закордонні візити членів Кабінету Міністрів пішло приблизно стільки ж грошей, що і на капітальний ремонт будинку — 13 млн. грн. Одне відрядження чиновника обходиться державі в середньому близько 5 тис. грн., а середня вартість одного чартеру — 227,9 тис. грн.

За кордоном торік побувало 724 працівника органів влади з 84 державних установ.

"Дело"

Зараз ви читаєте новину «Янукович купив 18 квартир і гайкокрут за 9 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі