пʼятниця, 25 лютого 2011 13:05

Янукович каже, що депутати заважають йому боротися з корупцією

Янукович каже, що депутати заважають йому боротися з корупцією

Президент України Віктор Янукович обіцяє, що антикорупційний закон буде ухвалений до кінця чергової сесії Верховної Ради.

Про це він сказав під час проекту "Розмова з країною".

"Нам треба вирішити питання щодо боротьби з корупцією, треба поставити в систему і це ми безумовно зробимо. У нас немає іншого виходу. Антикорупційний пакет законів буде ухвалений у цьому півріччі і до кінця сесії почне працювати. Безумовно зараз є значний спротив боротьби з корупцією. І мені важко переконувати. Я прошу, звертаюсь, однак не можу віддавати накази депутатському корпусу", - підкреслив глава держави.

Відповідаючи на питання про те, як влада бореться з корупцією, Янукович нагадав, що за минулий рік порушено близько трьох тисяч кримінальних справ.

"У нас відкрито понад 3 тисячі карних справ. Безумовно цього недостатньо. Ви знаєте, що відбувся суд і заступник голови Держкомрезерву отримав 10 років. Там ніякої політики не було, а була корупція. Сьогодні величезна кількість карних справ відкривається за хабарі різного рівня від невеликих до великих хабарів", - підкреслив Янукович.

В контексті боротьби з корупцією Янукович нагадав, що скасовано близько 90% ліцензій на різні види діяльності, а в системі органів державної влади тривають скорочення.

"До цього чиновник не буде торкатися. Нам треба робити адміністративну реформу, прибрати дублювання функцій. Ця робота вже розпочалася. Спочатку в Адміністрації президента було скорочення, потім в Кабміні: з 1200 чиновників залишилося 550. І це не межа. Це буде впливати позитивно на скорочення корупції . Ми рухаємося по міністерствах та підходимо до місцевих органів влади", - додав він, пообіцявши, що боротьба з корупцією стане одним з пріоритетів його президенства.

Зараз ви читаєте новину «Янукович каже, що депутати заважають йому боротися з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі