середа, 10 жовтня 2007 13:18

Янукович ініціює звільнення шести губернаторів

Янукович ініціює звільнення шести губернаторів
Прем"єр-міністр Віктор Янукович має намір запропонувати Президентові Віктору Ющенку звільнити керівництво обласних державних адміністрацій, які допустили найбільшу заборгованість з платежів за спожитий газ.

Про це Янукович сказав на засіданні Кабміну.

"Я буду радитися із Президентом, ми обов"язково будемо приймати кадрові рішення за підсумками наради", - сказав Янукович.

Він додав, що судячи з попередньої бесіди із Президентом, Ющенко підтримує відповідальність керівництва областей за платіжну дисципліну.

Зі слів Януковича, найгірший рівень розрахунків теплокомуненерго за газ у Херсонській області (рівень оплати -47%), Закарпатській (56%), Дніпропетровській (56%), Луганській (70%), Кіровоградській (73%) і Харківській (74%).

Прем"єр також зазначив, що найбільші заборгованості підприємств ТКЕ в Дніпропетровській області (заборгованість 217 млн. гривень), Харківській (122 млн. гривень), Луганській (82 млн. гривень), Донецькій (76 млн. гривень), Херсонській та Одеській (по 26 млн. гривень).

Янукович зазначив, що в ході його поїздки в Москву 9 жовтня російська влада дала зрозуміти, що наполягатиме на повних і своєчасних платежах.

"Ніхто нам даром газ давати не буде", - сказав прем"єр.

Він також розкритикував керівництво Запорізької області, яке делегувало на засідання Кабміну заступника голови обладміністрації з аграрних питань.

"Ми з вами зібралися не щоб поговорити, а щоб прийняти рішення. Нам потрібно відповідально ставитися до цього питання (підготовки до опалювального сезону)", - сказав прем"єр.

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко заявив про зрив підготовки до опалювального сезону в Дніпропетровській, Харківській і Херсонській областях, повідомляють Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Янукович ініціює звільнення шести губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі