середа, 18 серпня 2010 18:11

Янукович і Ко проігнорують судову "заборону російської мови"?

Янукович і Ко проігнорують судову "заборону російської мови"?

Народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор переконаний, що рішення Донецького обласного суду стосовно розвитку російської мови у Донецькій області не буде виконано.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua

"Рішення суду абсолютно нічого не означає. Це формальний акт, який абсолютно не буде виконаний. І чи зверне Янукович увагу на цей факт. Адже рішення суду, відповідно до Конституції, а він є гарантом Конституції. Які він буде кроки вживати. Я думаю, що нічого не буде зроблено", - зауважив депутат.

Рішення суду парламентар пояснює тиском на президента України.

"Мені здається, що пояснити цю аномалію тим, що Янукович постійно опиняється під обстрілом журналістів письменництва про знищення української мови, то йому потрібен один факт, який доводив би, що такі звинувачення безпідставне. А тепер він може сказати: от дивіться обласна рада прийняла рішення - це незалежний орган влади, я на нього не маю впливу, а от тепер суд його скасував, але ж ми розуміємо, що суди взяті під ковпак. Нічим іншим, як такий мотив тут не походить", - зазначив він

"Ми розуміємо всю фарисейську позицію цієї влади. От вчора Янукович з"явився на Сорочинському ярмарку у вишиванці, думаючи, що наївні люди повірять що він патріотичний громадянин України. Це все зовнішній атрибут... За вишитою сорочкою в нього нічого нема", - додав парламентар.

Депутат також переконаний, що мовна політика влади не зміниться. Він нагадав, що нещодавно парламент через ВР провів закон про використання російської мови у судочинстві, який на думку Кендзьора не відповідає Конституції.

Між тим губернатор Донецької області Анатолій Близнюк заявив, що облрада повторно ухвалить рішення стосовно російської мови в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Ко проігнорують судову "заборону російської мови"?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі