четвер, 17 березня 2011 09:09

Янукович і Ко хочуть дострокових виборів?

Янукович і Ко хочуть дострокових виборів?

Міністерство юстиції завершило роботу над концепцією закону про вибори народних депутатів.

Про це пише Комерсант-Україна в статті "З найкращими побажаннями".

Як відзначили в прес-службі Мін'юсту президент Віктор Янукович розглянув пропозиції членів робочої групи з підготовки документа і визначив позиції, на основі яких рекомендує підготувати проект закону.

У той же час самі члени робочої групи заявляють, що відомство Лавриновича не звертало особливої ??уваги на пропозиції членів групи.

"На засіданнях ми жодного разу не голосували за будь-які ідеї. Ми лише висловлювали різні думки про те, яким має бути законодавство, а Мін'юст і Адміністрація президента слухали нас і потім вибирали з усіх ідей одну", - пояснив член групи, заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Тим часом у Мін'юсті запевняють, що пропозиції враховували.

Говорячи про положення документа, у відомстві Лавриновича відзначили, що пріоритет при формуванні виборчих комісій усіх рівнях матимуть партії.

Технічна частина передвиборного процесу зазнає істотних змін. Так, в Україні планується створити постійну систему виборчих округів і дільниць, щоб не витрачати на це час у період виборчої кампанії.

Крім того, в законопроекті буде вирішена проблема відсутності бюджетних коштів при дострокових виборах - в цьому випадку Кабмін буде зобов'язаний виділити їх із резервного фонду.

Крім цього, як очікується, в законопроекті буде змінений розділ, присвячений передвиборчій агітації. Зокрема, пропонується заборонити приховану політичну рекламу і ввести заборону на ведення інформаційних телепрограм журналістам, які зареєстровані в якості кандидатів у депутати.

У Мінюсті прогнозують, що новий закон про вибори буде розроблений до травня.

Нагадаємо, що за часів президенства Ющенка проведення дострокових парламентських виборів було зірвано саме через небажання Кабміну Тимошенко вносити до парламенту законопроект про внесення змін до закону про держбюджет.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Ко хочуть дострокових виборів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі