пʼятниця, 24 жовтня 2008 12:20

Янукович і Азаров пропонують створити Стабілізаційний фонд

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович і депутат Микола Азаров (фракція ПР) пропонують Верховній Раді створити державний стабілізаційний фонд на суму не більше 40 млрд. гривень.

Про це сказано в законопроекті N 3309-1.

"Створити Стабілізаційний фонд на загальну суму не більше 40 млрд гривень", - сказано в законопроекті.

Джерелами формування фонду передбачаються надходження за рахунок перевиконання дохідної частини держбюджету, частини коштів Єдиного казначейського рахунку, надходжень від приватизації, нерозподілених коштів залишків резервного фонду.

Парламенту також пропонується надати право Міністерству фінансів на розміщення коштів стабфонду у формі депозитів у державних банках строком на один рік за ставкою, яка перевищує 1 процентний пункт ставки на один рік LIBOR, який установлений на дату розміщення депозиту, з можливістю продовження розміщення коштів.

Крім того, заплановано встановити, що Фонд гарантування вкладів фізосіб буде гарантувати кожному вкладникові його учасника (тимчасового учасника) відшкодування коштів у розмірі вкладів на день настання неприступності вкладів, але не більше 150 тис. гривень на одного вкладника за вкладами у кожному з таких учасників.

Зазначений розмір відшкодування може бути збільшений за рішенням адміністративної ради Фонду гарантування залежно від тенденцій розвитку ринку ресурсів, залучених від вкладників.

Кабмін пропонує Раді направити 1 млрд. гривень бюджетних коштів на підтримку Фонду гарантування вкладів у 2009-2010 і створити державний стабфонд, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і Азаров пропонують створити Стабілізаційний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі