вівторок, 12 червня 2007 08:15

Янукович: Хто буде при владі - не має значення

Процес виконання домовленостей, передбачених заявою Президента України Віктора Ющенка, прем"єр-міністра Віктора Януковича та голови Верховної Ради України п"ятого скликання Олександра Мороза, перебуває на завершальному етапі і не залежить від уряду. Про це заявив прем"єр-міністр Віктор Янукович під час зустрічі з учасниками Міжнародного форуму "Євроатлантичне майбутнє України".

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, в ході розмови прем"єр-міністр наголосив, що урядом виконані усі зобов"язання, передбачені заявою Президента, голови Верховної Ради та прем"єр-міністра, зокрема, підготовлено необхідні зміни до бюджету щодо фінансування дострокових парламентських виборів, а також закони для проведення чесних і демократичних виборів.

"Цей процес виконання домовленостей, передбачених заявою, перебуває на завершальному етапі і не залежить від уряду, оскільки процедура складання повноважень (народних депутатів) належить до компетенції Верховної Ради", - зазначив Янукович.

Він наголосив, що політичну кризу в країні можна врегулювати винятково шляхом діалогу, дотримуючись Конституції та законодавства України. "Лише за наявності цих принципів суспільство стає зрілим. Головний результат - це верховенство права. А хто буде при владі - не має значення", - підкреслив глава уряду.

На думку Януковича, "нинішня політична криза має зробити владу більш зрілою, а політичні сили більш виваженими". Прем"єр-міністр підкреслив, що вибори мають пройти демократично, відзначивши, що всі сторони єдині в думці про необхідність здійснення будь-яких кроків винятково в рамках закону.

У ході зустрічі учасники форуму підкреслювали, що врегулювання політичної кризи в Україні має відбуватися мирним шляхом, у межах права й закону, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: Хто буде при владі - не має значення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі