пʼятниця, 04 березня 2011 11:05

Янукович хоче, щоб за корупцію відповідала навіть коханка чиновника

Янукович хоче, щоб за корупцію відповідала навіть коханка чиновника

Президент України Віктор Янукович у своєму законопроекті № 7487 "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні" пропонує розширити коло суб'єктів, які нестимуть відповідальність за хабарництво чиновників.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомив представник президента у Верховній Раді, "регіонал" Юрій Мірошниченко.

За словами Мірошниченка, у вищевказаному законопроекті передбачено, що корупціонер за зобов'язаний у повній мірі, в тому числі і морально, відшкодувати тому, кому було завдано шкоди - незалежно від того, чи постраждалим буде фізична, чи юридична особа, чи бюджет країни.

Крім того, нардеп додав, що у документі значно посилюється кримінальна відповідальність.

Також він підкреслив, що на пропозицію міжнародних експертів пропонується запровадити не лише одного уповноваженого, а створити спеціальний орган, який не належав би до системи виконавчої влади і контролював й координував боротьбу із корупцією.

"Це все є у цьому законопроекті. Так само, як і передбачено декларування видатків чиновниками", - сказав Мірошниченко.

На його думку, сьогодні складається враження, що експерти та опозиціонери заперечують необхідність прийняття цього закону.

"Але ж там піднімається цілий ряд питань, яких в Україні взагалі не було. Зокрема, президент пропонує розширити коло відповідальних за корупцію суб'єктів. Тих самих родичів чиновників. При цьому йдеться не лише про тих, хто перебуває у родинних зв'язках із держслужбовцем, а й про тих, хто не є його родичами, але проживає з чиновником разом. Вони теж є суб'єктами відповідальності. Це ефективно тоді, коли чиновник,наприклад, бере хабарі не сам, а через близьку людину чи через родича. Ми знаємо, що такі факти, на жаль, мають місце", - резюмував "регіонал".

Нагадаємо, сьогодні парламент продовжить розгляд у другому читанні президентського законопроекту N7487 "Про засади запобігання та протидії корупції в Україні". Цей документ глава держави вніс на розгляд Верховної Ради в грудні минулого року в якості альтернативи вже ухваленого пакету антикорупційних законів, підготовлених його попередником Віктором Ющенком.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче, щоб за корупцію відповідала навіть коханка чиновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі